top of page

Mini SuperDrive

Die Mini-Version des Superdrive hat eine Zahnteilung von 25,4 mm und dieser zwangsgetriebene Riemen kann über kleine Riemenscheiben ab einem Durchmesser von 48 mm laufen.

Mini SuperDrive

Volta's Mini SuperDrive™ (MSD) is een aanvulling op Volta's assortiment positieve aandrijfriemen en biedt de voordelen van de zwaardere SuperDrive™-serie in een formaat met een kleiner tandprofiel.


De Mini SuperDrive™ riem lost de belangrijkste mechanische problemen van klassieke vlakke riemen op, namelijk slippen en ontsporen. De tanden aan de onderkant van de riem grijpen in op de aandrijfschijf en zorgen voor een onveranderlijk, soepel transport van het product zonder dat riemspanning nodig is.


De homogene structuur werkt soepel en geruisloos met minimale belasting, waardoor de levensduur van de riem wordt verlengd en slijtage aan lagers en andere transportcomponenten wordt voorkomen.
De tanden worden geleid door en opgesloten in slijtstrips op de bandtransporteur en de gegroefde poelies, die samen een eenvoudig volgsysteem vormen waarvoor geen extra elementen nodig zijn die anders de constructie en prijs van de transportband zouden verhogen.


OEM's over de hele wereld gebruiken deze eigenschap om de transportbandkosten te verlagen en concurrerende en duurzame transportbanden voor voedselverwerking te leveren. Dezelfde eigenschappen zorgen ook voor een besparing op de gebruikskosten.


Mini SuperDrive™ is gemaakt van hoogwaardige TPE/TPU-materialen van voedselkwaliteit in verschillende afwerkingen, waardoor hij kan worden gebruikt in duizenden toepassingen met een poeliediameter van minimaal 48 mm.


Deze flexibiliteit maakt hem ook zeer geschikt voor middenaandrijvingen en krappe transportbanden. Afgezien van de formidabele mechanische voordelen die worden geboden, is het meest gunstige effect te zien in de voedselverwerkende industrie, waar direct contact met voedsel in alle stadia van de productie hygiënische zorgen baart en voedsel blootstelt aan mogelijke besmetting.

bottom of page