top of page

Type W deklagen zijn méér dan een letter !

Eén letter ! Type Y of type W ?


Maar een verschil van dag en nacht. Rubber transportbanden dienen geproduceerd te worden volgens de DIN 22102 norm.


 Maar laten we eens dieper duiken in wat de norm vertelt over de kwaliteit van de rubber transportbanden, o.a. over de slijtage-bestendigheid van de deklagen.


Er zijn 4 types aanduidingen voor de kwaliteit van de deklagen :

  • Type Z : dat is gewoonweg geen kwaliteit en wordt gelukkig in West-Europa niet gebruikt

  • Type Y : is de instapklasse en wordt in West-Europa het meest gebruikt, om prijsredenen

  • Type X : is een speciale kwaliteit, voor scherpe stukken, in te zetten in overleg met onze experts

  • Type W : is de topkwaliteit, met de hoogste slijtage-weerstand


Narviflex verkiest al vele jaren om al haar rubber transportbanden te produceren, volgens de hoogste anti-slijtageklasse type W, die tot 50% slijtvaster is dan de “instapper” type Y.


Als u een offerte beoordeelt, kijk dus naar de slijtage-aanduiding (Type Y of type W). Type Y wordt dikwijls weggelaten, omdat de aanbieder niet wil toegeven dat ze niet de topkwaliteit type W aanbieden. Vraag er dus zeker achter als niet duidelijk is welke kwaliteit dat aangeboden wordt.


“Ik snap niet dat jullie (Narviflex) band 3x langer meegaat dan de band van de anderen…”, zegt de klant. Wij snappen dat wel. Type Y is gewoonweg héél wat minder van kwaliteit en slijtage-bestendigheid dan type W.


Wie meer wil weten, kan eerst de video bekijken van de testen in het rubber laboConclusie : kiezen voor type W, i.p.v. type Y, kan de levensduur van uw rubber transportband méér dan verdubbelen !

コメント


bottom of page