top of page

Rindus NG Bearings - Waterdicht


De NG-lagers zijn waterdicht en onderhoudsvrij. Ze zijn ontworpen met afronde hoeken en een glad oppervlak om het risico op bacteriegroei te verminderen. Ze kunnen worden gereinigd met alle soorten schoonmaakproducten en de meeste chemicaliën. Rindus NG Bearings biedt 5 verschillende soorten NG-lagers aan.


NG-flenslagers zijn zeer compacte flenslagerhuizen waarvan het (al dan niet dichte) deksel is vastgeschroefd. De flensbehuizing is gemaakt van PUR wat extreem stevig is, slagvast is en in alle hoeken gemonteerd kan worden. De flensbehuizing is gemakkelijk schoon te maken met afgeronde hoeken en gladde oppervlakken. Er is tevens de traditionele vorm op voeten verkrijgbaar.


Het flenshuis is gemonteerd met een levenslang gesmeerde kogellager met excentrische borgkraag en is behandeld om vastzetten op de as te voorkomen.


De oliekeerring met een roestvrijstalen veer, belet dat er geen water in de lager kan komen, zelfs niet bij direct spuiten.


De behuizing is IP 66/67 gecertificeerd en biedt een hoge mate van bescherming tegen het binnendringen van stof, is bestand tegen krachtige waterstralen en is bestand tegen tijdelijke onderdompeling in water.


De lagers zijn gesmeerd met NSF H1 reg. vet, volgens DIN 51825, Halal, Kosher etc. Hierdoor is het een ideale keuze bij het kiezen van afgedichte lagers voor voedselproductielijnen.


Rindus stockeert alle modellen en asdiameters van deze unieke lagerblokken. Dit Deens product is van topkwaliteit, volop beschikbaar en we bieden dit aan tegen een zeer interessante prijs !

Comments


bottom of page