top of page
Cementmuur

Speciale Riemen en Banden

Onze vakkennis komt naar boven in al onze specials...

Narviflex kan uw tandriemen leveren vanuit haar productie in Geel : gelast, met bekledingen, vzv meenemers en stuursnaren, etc.
Cementmuur

Tandriemen

Narviflex is één van de enige bedrijven in de Benelux, die in de eigen werkplaatsen, tandriemen kan lassen en bekleden. Dit doen we vanuit onze grote voorraad. Ook lassen van tandriemen, ter plaatse bij u op de machine, is mogelijk.

Cementmuur

Dit zijn dikwijls kleine riemen van oppervlak, maar de eisen die eraan gesteld worden, vergen topkwaliteit : hoge snelheid, veel en constante grip, overbrengen van hoge vermogens, …

Drijfriemen en Machineriemen van Narviflex
Rondsnaren en V snaren in PU Narviflex - VAR Range van Narviflex Volta Belting
Cementmuur

Narviflex is de verdeler van de wereldleider in geëxtrudeerde pu snaren (rondsnaren en V-snaren) : Volta. We houden een grote voorraad aan en leveren dus snel uit.

Deze range heet bij Volta : VAR.

Cementmuur

PTFE (Teflon) Banden

De met PTFE gecoate transportband kan breed worden ingezet in de voedingsmiddelen- en textielindustrie.
Denk hierbij aan het verwerken van vlees- en visproducten : grillen, bakken en invriezen van voedingsproducten kan vaak efficiënt gebeuren met behulp van een PTFE transportband.

Ook voor droogprocessen zijn deze banden zeer geschikt. Het gaat hierbij om transportbanden, die zijn vervaardigd uit een met PTFE geïmpregneerd glas- of Kevlar weefsel.

BGK-Eindloos-geweven-riemen
Cementmuur

Eindloos Geweven Riemen en Banden

Narviflex verdeelt de BGK riemen, die eindloos geweven worden (zonder las). Hierdoor zijn hoge snelheden of hoge temperaturen mogelijk, evenals precisie-toepassingen, zoals wegen.

Cementmuur

Volta Power - Elke lengte van riem is mogelijk

In deze range, kunnen klassieke riemen, aangemaakt worden als specials :

  • Elke lengte is mogelijk, één stuk aanmaken is mogelijk

  • Aanmaak in witte rubber is mogelijk

  • Aanmaak met speciale bekledingen op de deklagen zijn mogelijk

Volta Power van Narviflex - Elke lengte van rubber V-Riem en Tandriem is mogelijk - Ook witte kleur is mogelijk
Bandtransport Europe - Egelband 2.jpg
Cementmuur

Bij de oogst van aardappelen, bolgewassen en diverse soorten groente worden egel- en kegel-banden veel gebruikt. Hiermee worden de kwetsbare gewassen gescheiden van kluiten, stenen, kiemen en loof en zonder beschadiging verwerkt. 


Narviflex levert hiervoor banden die sterke rubberen profielen combineren met de flexibiliteit van een PVC transportband.

Cementmuur

Dakjesbanden zorgen voor een verhoogde efficiëntie en verwerkingscapaciteit bij het sorteren en bossen van snijbloemen. De dakjes (driehoekige meenemers) zijn productvriendelijk en voorkomen beschadiging van de bloemen, terwijl de bloemen tegelijkertijd goed bij elkaar worden gehouden tot het moment van binden. 

Narviflex Dakjesbanden uit kunststof.jpg
gaasbanden_1112_3a_nl_lr.pdf 2024-01-09 14-22-09.jpg
Cementmuur

De Narviflex gaasbanden, samengesteld uit stabiel, monofilament, gecoat polyester, zijn een goede oplossing bij toepassingen waarbij een goede afvoer van vocht van belang is.

Als specialist in ontwikkeling en assemblage van kunststof transportbanden werken we bij Narviflex doorlopend aan innovaties die u als gebruiker of machinebouwer tijd, energie en materiaal besparen.

 

Onze polyester gaasband met Fabplast® rand- en dwarsafwerking is zo’n innovatie.

bottom of page