top of page
Cementmuur

Egel- en Kegelbanden (Pintle Banden)

Met behulp van Egel- en Kegelbanden worden de kwetsbare gewassen gescheiden van kluiten, stenen, kiemen en loof en zonder beschadiging verwerkt.

Egel- en Kegelbanden (Pintle Banden)

Bij de oogst van aardappelen, bolgewassen en diverse soorten groente worden egel- en kegel-banden veel gebruikt. Hiermee worden de kwetsbare gewassen gescheiden van kluiten, stenen, kiemen en loof en zonder beschadiging verwerkt.


Narviflex levert hiervoor banden die sterke rubberen profielen combineren met de flexibiliteit van een PVC transportband.


De voordelen van PVC gecombineerd met robuust rubber :


De rubberen egel- of kegelmatten worden op een PVC transportband bevestigd. Hierdoor heeft deze robuuste band alle voordelen van het flexibele, lichtgewicht PVC. Zo kunnen er bijvoorbeeld thermisch gelaste stuursnaren worden aangebracht en is het mogelijk kleinere roldiameters dan conventionele rubberbanden toe te passen. Door de toepassing van een PVC onderlaag wordt bovendien het gewicht van de band gereduceerd. Deze gewicht reductie komt de trommels en lagers van de installatie ten goede .De voordelen op een rij :


 Robuust rubber gecombineerd met flexibel PVC

 Kleinere roldiameters

 Lichter in gewicht

 Stuursnaren mogelijkSoorten Egels / Kegels en Pintles, in zwarte en voedingsgekeurde blauwe kleur :Data Sheets

Foto Gallerij

bottom of page