top of page
Cementmuur

Bandconfectie Mogelijkheden

Snaren op Transportbanden

Kunststof snaren worden op transportbanden gezet als stuursnaren, morsranden en meenemers. We geven je ook tips i.v.m. de speling van de groef.

Stuurstroken

Struurstroken, meestal getand, worden veelvuldig gebruikt om de band te helpen sturen.

Vol PVC en PU Meenemers

Deze meenemers worden bij Narviflex steeds d.m.v. hoogfrequent-technologie geplaatst en garanderen een perfecte hechting.

Weefselversterkte Meenemers

Deze meenemers worden eveneens d.m.v. hoogfrequent technologie geplaatst en zitten dus muurvast. Ze zijn beschikbaar in PVC en PU en ze zijn 4 of 6 lagig weefsel versterkt.

Vingermeenemers

Vingers zijn speciaal ontworpen voor het transport van producten die een voorzichtige behandeling vragen, zoals groente en fruit. Ook voor het positioneren van producten (denk bijvoorbeeld aan gloeilampen) zijn vingers zeer geschikt.

Aspergenoppen

Aspergenoppen zijn speciaal ontworpen voor het transport van asperges, maar kunnen ook voor andere toepassingen worden gebruikt. Deze lage, zachte noppen worden in rijen op de transportband aangebracht.

Dakjesbanden

Bij de verwerking van snijbloemen is mechanisering steeds belangrijker. Bandtransport Europe vervaardigt speciaal voor de bloemenverwerking ontwikkelde dakjesbanden, die het werk behoorlijk verlichten.

Golfranden

Golfranden zijn ideaal om ervoor te zorgen dat uw product niet van de band valt.

Gesloten Boorden (Fabseal)

Voor toepassingen waarbij een zeer hoge graad van hygiëne is vereist, zoals in de voedingsmiddelenindustrie, kunnen transportbanden worden voorzien van Fabseal® gesloten zijkanten.

Gaten, Sleufgaten en Vacuümgaten

Met onze Zünd CNC snijders kunnen wij eender welk gatenpatroon maken. De gaten mogen rond, rechthoekig of ovaal zijn.

Egel- en Kegelbanden (Pintle Banden)

Met behulp van Egel- en Kegelbanden worden de kwetsbare gewassen gescheiden van kluiten, stenen, kiemen en loof en zonder beschadiging verwerkt.

Gaasbanden

De Narviflex gaasbanden, samengesteld uit stabiel, monofilament, gecoat polyester, zijn een goede oplossing bij toepassingen waarbij een goede afvoer van vocht van belang is

Zijkantafdichting in aluminium profiel

Om vervuiling onder de transportband en in de transporteur te voorkomen worden installaties vaak voorzien van een afdichtstrook langs de zijkant van de band of installatie.

Extra bandcoating en profileren

Soms bestaat niet de juiste band, met de juiste deklaag en profiel, in het standaard programma van de fabrikanten. Maar Narviflex kan de deklaag extra bijcoaten en voorzien van ieder gewenst profiel

bottom of page